Maku

Täytteenä satokauden herkkuja! Feta-hernepiirakka on rouskuvan raikas tarjottava

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Feta-hernepiirakka on tuore salaattipiirakka, jonka täytteet ovat kypsentämättömiä – juuri siksi se maistuu niin kesäiseltä.
MU
KA
4.4
0
Julkaistu: 1.7.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • ½ tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1½ pkt (à 200 g)pehmeää fetajuustoa (esim. Apetina)
  • ½ prk (à 150 g)ranskankermaa
  • 2 rklsitruunanmehua
  • ½ dlbasilikanlehtiä
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 pienikesäkurpitsa
  • 1 lherneenpalkoja
  • ½ dlyrttejä, esim. basilikaa, minttua, timjamia
  • ⅓ rs (à 50 g)versoja, esim. rucolanversoja
  • 1–2 tlbalsamicokastikeetta
Tulosta

Feta-hernepiirakka – ohje:

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita voisulaan kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuokaan (ø 24 cm) ja siirrä jääkaappiin 20 minuutiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ja pohja ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä.
  2. Kumoa feta kulhoon. Lisää ranskankerma ja sitruunanmehu. Hienona basilika ja lisää se ja mustapippuri täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkapohjalle.
  3. Pese kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Riivi herneet paloista.
  4. Sekoita kesäkurpitsaraaste, herneet, yrtit ja versot keskenään ja kumoa fetatahnan päälle. Viimeistele balsamicokastikkeella. Säilytä feta-hernepiirakka kylmässä.
Kommentoi »