Maku

Feta-filopiiraat

55 min
3
0

Feta-filopiiraat

MU
KA
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 225 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 3/4 dlvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 200 gpinaattia
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulia (solo)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3/4 dlpinjansiemeniä
  • 1 rklminttuhyytelöä
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)

Päälle

  • 2 tlsormisuolaa
  • 2 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Valmista täyte: Poista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit ja huuhtele lehdet siivilässä kylmällä vedellä. Taputtele pinaatti kuivaksi talouspaperiin ja pilko lehdet. Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne öljytilkassa paistinpannussa. Kääntele joukkoon pinaatti, pinjansiemenet sekä minttuhyytelö. Mausta seos ja siirrä sivuun jäähtymään.

Leikkaa taikinalevynipusta 2 noin 10 sentin kaistaletta, jolloin saat parikymmentä samankokoista taikinasuikaletta. Pidä levyt päällekkäin niin ne eivät pääse kuivahtamaan.

Sivele voisulaa päällimmäiselle taikinakaistaleelle. Nosta jälkiruokalusikallinen pinaattiseosta taikinapalan alareunaan ja asettele päälle saman verran fetasta murrettuja paloja. Taita taikinanurkka täytteen yli niin että muodostuu kolmio. Jatka täytteen ”paketoimista” taittelemalla piiras taikinakaistaleen päähän asti (taikinapakkauksessa on mallipiirros, joka selventää taittelua). Tee kaikki piiraat samoin. Voitele feta-filopiiraat voisulalla ja ripottele pintaan sormisuolaa sekä mustapippurirouhetta.

Paista feta-filopiiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

•Sekoita salaatti haluamistasi salaattilaaduista ja lisää esimerkiksi kurkkua, kirsikkatomaatteja, oliiveja ja marinoituja artisokansydämiä. Nosta salaattiannoksen keskelle fetapiiras tai kaksikin.

•Pieni erä feta-filopiiraita valmistuu paistinpannulla, miedolla lämmöllä ruskistaen.

Vinkki!

Filotaikinaleivonnaiset ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, jolloin ne ovat ratisevan rapsakoita. Kannattaa tehtailla piiraita kerralla paljon ja pakastaa raakana. Sulata raakapakasteita puolisen tuntia huoneenlämmössä ja paista tarvitsemasi määrä tarjolle.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä