Maku

Ferrero Rocher -kakku

2 h 50 min
4
2

Ferrero Rocher -kakku

Ferrero Rocher - kakku saa makunsa italialaisten klassikkokonvehtien tapaan suklaasta ja hasselpähkinästä. Varsinkaan suklaata tässä kakussa ei ole säästelty: pehmoisa ja täyeläinen kakkupohja kätkee sisälleen suklaatahnaa, ja kakku on viimeistelty Ferrero Rocher -konvehdeilla. Yllätä suklaan ystävä merkkipäivänä tällä suklaapommilla!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 220 gfariinisokeria (n. 2,4 dl)
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 1/2 dlvettä
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöisinä)
  • 140 gvehnäjauhoja (n. 2,4 dl)
  • 25 gkaakaojauhetta (n. 1/2 dl)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlruokasoodaa
  • 50 ghasselpähkinää (rouhittuna)

Täyte

  • 55 gvoita
  • 3/4 dlmaitoa
  • 150 gmaitosuklaata
  • 50 gvalkosuklaata
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 80 gtomusokeria (n. 1,2 dl)
  • 10 kplFerrero Rocher -konvehteja

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Valmista ensin kakkupohjat. Vuoraa kaksi 20-senttistä kakkuvuokaa leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Pilko suklaa kulhoon, kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada kiehuva vesi suklaan päälle ja anna seistä minuutin ajan, sekoita sitten tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan). Lisää sitten huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan joukkoon samalla vatkaten, kunnes vaahto on kuohkeaa.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja jäähtynyttä suklaata. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se sitten kahteen vuokaan tasaisesti. 

Paista kakkupohjia uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna pohjien jäähtyä ensin vuoissa, poista ne sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista täyte sulattamalla voi ja maito kattilassa miedolla lämmöllä, lisää pilkottu suklaa kun voi ja maito ovat sulaneet ja alkavat melkein poreilla. Anna suklaan seistä hetken ja sekoita sitten sileäksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita vispilällä sileäksi. Lisää lopuksi tomusokeri joukkoon vispilällä samalla sekoittaen, kunnes täyte sakenee. Ota pois levyltä ja anna hieman jäähtyä.

Kokoa kakku irtopohjavuoan sisään kaatamalla täyte toisen pohjan päälle ja nostamalla päälle toinen kakkupohja. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa parin tunnin ajan ennen tarjoilua. 

Ennen tarjoilua koristele kakku kaakaojauheella ja Ferrero Rocher -konvehdeilla. Kakku kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä