Fenkolisiika halsterissa

1 h 50 min
4.4
0

Fenkolisiika halsterissa

GL
LA
MA
MU
0
4.4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 750 gsiikaa (perattuna)
  • 1 1/2 tlanista (rouhittuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 250 gfenkolia
  • 1/2 dlanisviinaa (esim. pastista)
  • 1/2 kplsitruunaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa kalan kylkiin terävällä veitsellä noin puolen sentin syvyisiä viiltoja. Sekoita anis, suola ja pippuri keskenään. Hiero mausteseos kalan sisä- ja ulkopuolelle.

Suikaloi fenkoli ja kuullota se nopeasti pannulla. Lisää joukkoon pastis. Leikkaa sitruuna oikein ohuiksi viipaleiksi ja työnnä niitä kalan vatsaan. Säästä muutama viipale pinnan koristeluun. Anna kalan maustua tunnin verran.

Sivele kala oliiviöljyllä, levitä päälle sitruunaviipaleet ja rosmariini. Kiinnitä siika halsteriin.

Grillaa fenkolisiikaa molemmin puolin, kunnes evät irtoavat kevyesti nykäisemällä, 10–15 minuuttia/puoli.

Tarjoa fenkolisiika juhannuksen kalapöydässä, lisänä varhaisperunoita ja voita sekä saaristolaislimppua ja ohutnäkkileipää.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä