Maku

Fenkolilla höystetty kalakeitto

40 min
0
0

Fenkolilla höystetty kalakeitto

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlanista
  • 1/4 tlkurkumaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 2 dltomaattimurskaa
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 kplkalaliemikuutioita
  • 1 tlsokeria
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 200 guutta perunaa
  • 100 gfenkolia
  • 200 glohifileetä
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää anis ja kurkuma. Kääntele hetki ja nosta kattila liedeltä. Kumoa joukkoon vesi, tomaattimurska, valkoviini, kalaliemikuutio, sokeri ja appelsiinin raastettua kuorta.

Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat ja lisää ne liemeen. Nosta kattila jääkaappiin odottamaan, jos et halua syödä keittoa heti.

Kiehauta liemi. Anna kypsyä noin 5 minuuttia. Huuhtele ja suikaloi tällä välin salaattifenkoli ja lisää palat liemeen. Anna seoksen kypsyä noin kymmenen minuutin ajan, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Paloittele tällä välin kalat ja lisää ne liemeen. Keitä vielä muutaman minuutin ajan.

Lisää fenkolilla höystettyyn keittoon appelsiinista puristamaasi mehua ja rouhi joukkoon mustapippuria. Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.

•Lusikoi fenkolilla höystetyn kalakeittolautasellisesi pinnalle reilu nokare tulista ranskankermaa. Seuraksi sopii ruisleipä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä