Fenkolidippi

30 min
0
0

Fenkolidippi

MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Lina Tegman
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gfenkolia
  • 75 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 rklkuivaa valkoviiniä
  • 1 tlhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Huuhtele fenkoli ja paloittele se kattilaan. Keitä palat kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä.

Valuta palat siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää notkea vuohenjuusto, viini ja hunaja. Soseuta sauvasekoittajalla kuohkeaksi ja mausta. Anna makujen tekeytyä viileässä tarjoiluhetkeen. Tarkista dipin maku maistamalla, ennen kuin siirrät sen tarjoiluastiaan.

Tarjoa fenkolidipin lisänä tuoreita nuoria porkkanoita, retiisejä, paprikoita ja rapeaa seesaminäkkileipää.

•Mainio dippi syntyy myös säilykeparsasta. Pieni lasitölkki (190/110 g) riittää kahden hengen annokseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä