Maku

Fenkolidippi

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
MU
0
0
Julkaistu: 3.6.2006


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 300 gfenkolia
  • 75 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 rklkuivaa valkoviiniä
  • 1 tlhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
Tulosta

Huuhtele fenkoli ja paloittele se kattilaan. Keitä palat kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä.

Valuta palat siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää notkea vuohenjuusto, viini ja hunaja. Soseuta sauvasekoittajalla kuohkeaksi ja mausta. Anna makujen tekeytyä viileässä tarjoiluhetkeen. Tarkista dipin maku maistamalla, ennen kuin siirrät sen tarjoiluastiaan.

Tarjoa fenkolidipin lisänä tuoreita nuoria porkkanoita, retiisejä, paprikoita ja rapeaa seesaminäkkileipää.

•Mainio dippi syntyy myös säilykeparsasta. Pieni lasitölkki (190/110 g) riittää kahden hengen annokseen.

Kommentoi »