Maku

Fenkoli-valkosipuli-chilipizzat

1 h 30 min
4.3
0

Fenkoli-valkosipuli-chilipizzat

KA
MU
0
4.3
Valkosipulinrakastajan lempparipizza saa ylleen paahdetuista valkosipulinkynsistä soseutettua tulista tahnaa, paahdettuja fenkoliviipaleita sekä mozzarellaa ja fetaa. Fenkoli-valkosipulipizzan makumaailma on ihana!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlgrahamjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 300 gfenkolia
  • 2 kplsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä

Valkosipulitahna

  • 20 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 400 gmozzarellajuustoa (viipaloituna)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Tee pizzan pohjataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa taikina huolellisesti, peitä se liinalla ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin 40 minuutiksi.

Kuumenna tällä välin uuni 250 asteeseen. Leikkaa puhtaat fenkolit suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori tahnaan tulevat valkosipulinkynnet. Halkaise chilit ja poista siemenet.

Nosta kaikki kasvikset uunipellille omiksi ryhmikseen. Valuta kasviksille öljyä ja kääntele, jotta öljy leviää tasaisesti. Paahda kasviksia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Mittaa paahtuneet valkosipulinkynnet ja chilit sekä öljy, suola ja mustapippuri kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi. Seos saa maistua tuliselta.

Jaa pizzataikina kahdeksaan osaan, pyöritä osat palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat uunipelleille leivinpaperin päälle.

Sivele jokaiselle pohjalle valkosipulitahnaa ja nostele päälle mozzarellaviipaleita ja murennettua fetajuustoa. Mausta paahdetut fenkolit ja sipulit suolalla ja pippurilla ja asettele viipaleita pizzojen pinnalle. Ripottele päälle vielä auringonkukansiemeniä.

Kypsennä fenkoli-valkosipuli-chilipizzoja 250-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes juusto kuplii.

Ripottele fenkoli-valkosipuli-chilipizzojen pintaan tuoretta basilikaa ja nauti heti.

•Ohenna mahdollinen ylimääräinen valkosipulitahna juoksevaksi öljytilkan avulla. Tarjoa tätä tulista kastiketta pizzojen seurana.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä