Fenkoli-tomaattipasta – helppo ja maukas arkiruoka
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minMaistuva fenkoli-tomaattipasta pelastaa arkena, kun haluat nopeasti valmista pöytään. Kastikkeeseen lisätään tomaattia kolmessa eri muodossa sekä reilu loraus omenamehua.
KA
MA
MU
VE
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.12.2017

Fenkoli-tomaattipasta – helppo ja maukas arkiruoka
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 (300 g)fenkoli
- 1sipuli
- 4tomaattia
- 3valkosipulinkynttä
- 1/2 dloliiviöljyä
- 2 rkltomaattipyreetä
- 2 dlomenatäysmehua
- 1 tlfenkolinsiemeniä (murskattuna)
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1 rs (250 g)kirsikkatomaatteja
- 1/2 rkubasilikaa
Lisäksi
- 300 gtagliatellea
Leikkaa fenkoli, sipuli ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota fenkolia ja sipuleita öljyssä pannulla 5 minuuttia. Lisää tomaattikuutiot ja pyree. Kaada joukkoon omenamehu. Mausta murskatuilla fenkolinsiemenillä, suolalla ja pippurilla.
Keitä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes fenkoli on pehmeää. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit.
Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoa fenkoli-tomaattikastike keitetyn pastan kanssa.