Fenkoli-tomaattikeitto
{
Aktiivinen
Passiivinen
Tomaattikeitto saa uuden vivahteen tuoreesta fenkolista.
GL
KA
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.5.2017

Fenkoli-tomaattikeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipuli
- 1 kplvalkosipulinkynsi
- 1 tlaniksensiemeniä
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 kplfenkolia
- 800 gtomaattimurskaa
- 1 lvettä
- 2 rklpersiljaa (silputtuna)
- 1 kplkasvisliemikuutio
- 1 tlsuolaa
- 2 tlsokeria
- 1/2 tlmustapippuria
- 2 rkltuoretta salviaa
- 1/2 dlparmesaania (raastettuna)
- 1 rklsitruunamehua
Kuori ja silppua sipulit. Jauha aniksensiemenet morttelissa.
Kuullota sipulisilppua ja anista öljyssä pari minuuttia.
Huuhtele fenkolit ja poista kannat ja mahdolliset tummuneet kohdat. Silppua fenkoli ja lisää kattilaan.
Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Lisää tomaatit, vesi, silputtu persilja, liemikuutio, suola ja sokeri. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia.
Viimeistele salvialla, parmesaanilla ja sitruunamehulla.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Tarjoa fenkoli-tomaattikeitto tuoreen leivän kera.