Maku

Fenkoli-hölskykurkut

2 h 20 min
0
0

Fenkoli-hölskykurkut

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Muistatko vielä mummon hölskykurkut? Tuunaa niistä fenkolilla, retiiseillä ja tilkalla anisviinaa kanssa uutta ja raikasta tarjottavaa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 600 gkurkkua (avomaan)
  • 250 gfenkolia
  • 1 tlsuolaa
  • 250 gretiisejä
  • 3/4 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlvettä
  • 2/3 dlsokeria
  • 2 rklanisviinaa (Pernodia)
  • 5 rkltuoretta tilliä

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori kurkut. Huuhtele ja halkaise fenkoli. Viipaloi kurkut ja fenkoli mahdollisimman ohueksi mandoliini-vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Siirrä viipaleet siivilään ja nosta kulhon päälle valumaan.

Ripottele fenkoleiden ja kurkun lomaan suola ja anna seistä 15 minuuttia. Purista viipaleista ylimääräinen neste pois lusikalla painaen.

Huuhtele retiisit ja poista kannat. Viipaloi retiisit ohuiksi.

Siirrä valutetut kurkut, fenkolit ja retiisit kannelliseen rasiaan.

Lisää päälle etikka, vesi, sokeri, anisviina ja silputtu tilli. Sulje rasia tiiviillä kannella. Ravistele ainekset sekaisin.

Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia tai yön yli ennen tarjoilua.  

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä