Maku

Fenkoli-hölskykurkut

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Muistatko vielä mummon hölskykurkut? Tuunaa niistä fenkolilla, retiiseillä ja tilkalla anisviinaa kanssa uutta ja raikasta tarjottavaa.
GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu 21.6.2014


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 600 gkurkkua (avomaan)
  • 250 gfenkolia
  • 1 tlsuolaa
  • 250 gretiisejä
  • 3/4 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlvettä
  • 2/3 dlsokeria
  • 2 rklanisviinaa (Pernodia)
  • 5 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Kuori kurkut. Huuhtele ja halkaise fenkoli. Viipaloi kurkut ja fenkoli mahdollisimman ohueksi mandoliini-vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Siirrä viipaleet siivilään ja nosta kulhon päälle valumaan.

Ripottele fenkoleiden ja kurkun lomaan suola ja anna seistä 15 minuuttia. Purista viipaleista ylimääräinen neste pois lusikalla painaen.

Huuhtele retiisit ja poista kannat. Viipaloi retiisit ohuiksi.

Siirrä valutetut kurkut, fenkolit ja retiisit kannelliseen rasiaan.

Lisää päälle etikka, vesi, sokeri, anisviina ja silputtu tilli. Sulje rasia tiiviillä kannella. Ravistele ainekset sekaisin.

Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia tai yön yli ennen tarjoilua.  

Kommentoi »