Maku

Fenkoli-ahvenkeitto

25 min
0
1

Fenkoli-ahvenkeitto

Onkireissun ahvenista syntyy nopea keitto fenkolin ja uusien perunoiden kanssa. Lorauta mukaan myös valkoviiniä ja maukas keitto on valmis!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 guusia perunoita
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 1 kplfenkoli
  • 1 kplkesäsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlvalkoviiniä
  • 7 dlvettä
  • 1 dlcreme fraichea
  • 600 gahvenia
  • tuoretta tilliä
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Pese uudet perunat. Halkaise suuremmat perunat puoliksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja voi. Kuullota perunapaloja viitisen minuuttia keskilämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siivutettu fenkoli, hienonnettu kesäsipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

Lisää kattilaan viini ja kiehauta viitisen minuuttia kunnes viini on kiehunut kasaan. Kaada mukaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna keiton porista 10 minuuttia kunnes perunat ovat napakan kypsät. 

Sekoita keittoon creme fraiche. Lisää keittoon reiluksi paloiksi leikatut peratut ahvenet. Peitä kattilan kannella ja anna kiehua reilu viisi minuuttia. 

Mausta keitto tillisilpulla, suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä