Famun makaronilaatikko
1 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
40 minIsoäidin ohjeella tehty, täysmaidossa keitetty, fenkolin– ja aniksensiemenillä, sokerilla ja suolalla maustettu makaronilaatikko on maailman parasta.
4
Kuvat
Julkaistu 21.12.2015

Famun makaronilaatikko
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 400 gmakaronia
- 3 kplkananmunia
- 5+5 dltäysmaitoa
- 5 dlvettä
- 1+½ rklsokeria
- 1+½ rklfenkolinsiemeniä
- 1+½ tlaniksensiemeniä
- 1+1 tlsuolaa
- 2 rklvoita (vuoan voiteluun ja laatikon pinnalle)
- 1 rklkorppujauhoja
Keitä makaroneja täysmaidon ja veden seoksessa (5 + 5 dl) vartin verran, huolimatta paketissa suositellusta keittoajasta.
Mausta keittovesi teelusikallisella suolaa ja aniksensiemeniä sekä ruokalusikallisella sokeria ja fenkolinsiemeniä.
Lämmitä uuni 200 °C.
Voitele uunivuoka ja kaada ylikypsät makaronit lävikköön. Anna ylimääräisen keitinnesteen valua pois, mutta älä huuhtele makaroneja. Laita makaronit uunivuokaan.
Valmista munamaito vispaamalla kolme kananmunaa 5 dl täysmaitoa. Lisää loput mausteista ja kaada makaronien päälle tasaisesti.
Ripottele pinnalle vähän korppujauhoa ja vuole muutamia voinokareita.
Paista uunissa keskitasolla 40 minuutin ajan.