Maku

Famun makaronilaatikko

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Isoäidin ohjeella tehty, täysmaidossa keitetty, fenkolin– ja aniksensiemenillä, sokerilla ja suolalla maustettu makaronilaatikko on maailman parasta.
4
0
Julkaistu 21.12.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 400 gmakaronia
  • 3 kplkananmunia
  • 5+5 dltäysmaitoa
  • 5 dlvettä
  • 1+½ rklsokeria
  • 1+½ rklfenkolinsiemeniä
  • 1+½ tlaniksensiemeniä
  • 1+1 tlsuolaa
  • 2 rklvoita (vuoan voiteluun ja laatikon pinnalle)
  • 1 rklkorppujauhoja
Tulosta

Keitä makaroneja täysmaidon ja veden seoksessa (5 + 5 dl) vartin verran, huolimatta paketissa suositellusta keittoajasta.

Mausta keittovesi teelusikallisella suolaa ja aniksensiemeniä sekä ruokalusikallisella sokeria ja fenkolinsiemeniä.

Lämmitä uuni 200 °C.

Voitele uunivuoka ja kaada ylikypsät makaronit lävikköön. Anna ylimääräisen keitinnesteen valua pois, mutta älä huuhtele makaroneja. Laita makaronit uunivuokaan.

Valmista munamaito vispaamalla kolme kananmunaa 5 dl täysmaitoa. Lisää loput mausteista ja kaada makaronien päälle tasaisesti.

Ripottele pinnalle vähän korppujauhoa ja vuole muutamia voinokareita.

Paista uunissa keskitasolla 40 minuutin ajan.

Kommentoi »