Falafel-puikot ja caponata

55 min
4.7
0

Falafel-puikot ja caponata

MA
0
4.7
Muotoile maukkaat falafelit vaihteeksi hauskoiksi kepakoiksi! Vähärasvaisemmat falafelit paistetaan uppopaiston sijaan uunissa. Mehevien falafel-kepakkojen kanssa tarjotaan italialaista kasvishöystöä, caponataa. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Falafel-kepakot

  • 690 gkikherneitä (3 prk)
  • 3 kplperunaa (keitettyä)
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 6 rklpersiljaa (tuoretta, silputtuna)
  • 2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 2 kplmunaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta

Päälle

  • 150 ggrahamkorppuja (tai täysjyväkorppuja hienoksi jauhettuna)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 3 rklpersiljaa (tuoretta)
  • 2 rklrypsiöljyä

Caponata

  • 2 kplsipulia
  • 2 kplmunakoisoa
  • 1 kplpaprikaa (punainen)
  • 1 kplpaprikaa (keltainen)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 dlrusinoita
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 60 gkapriksia (pieniä)

Lisäksi

  • Puisia varrastikkuja

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Jauha korput ja yrtit tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Siirrä korppujauhe laakealle lautaselle odottamaan. Koneen kulhoa ei tarvitse pestä vaan voit jatkaa suoraan falafelien valmistusta.

Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kaada ne monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää paloitellut perunat, auringonkukansiemenet, yrttisilppu, munat ja mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta öljytyin käsin tankoja, kierittele ne kauttaaltaan korppu-yrttiseoksessa ja työnnä kepakoihin puiset (ja liotetut) varrastikut. Nosta kepakot leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle tasaisesti öljy.

Paista rapeiksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla, noin 15 minuuttia.

Kuori ja lohko sipulit. Huuhtele ja lohko munakoisot ja paprikat. Halkaise ja huuhtele chili, poista siemenet ja silppua hienoksi.

Paista kasvislohkoja öljyssä ja melko kuumalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Lisää rusinat, etikka, suola, pippuri ja valutetut kaprikset. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes kasvikset kypsyvät. Varo hauduttamasta kasviksia liian pehmeiksi, jotta caponatasta ei tule muhennosta.

Tarjoa kepakot caponatan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä