Evässämpylät paistetusta kanasta ja marinoidusta sipulista

55 min
0
0

Evässämpylät paistetusta kanasta ja marinoidusta sipulista

MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Sämpylä

  • 25 ghiivaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 dloliiveja
  • 40 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 250 gbroilerin rintaleikkeitä (paistettuna)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 3 dlrucolaa
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 2 rklruokakermaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista sämpylät. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja valutetut ja pieneksi silputut tomaatit ja oliivit.
Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sulatettu margariini alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina hyvin, niin että se irtoaa kulhon seinämistä. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota niitä vielä liinan alla.
Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia. Nosta uunista, jäähdytä ja halkaise leveyssuunnassa.
Kuori ja viipaloi sipuli kulhoon. Purista sipuliviipaleille sitruunan mehu ja jätä sivuun noin puoleksi tunniksi. Poista broilerista luut ja paloittele liha annosviipaleiksi.
Muussaa fetajuusto kerman kanssa notkeaksi juustomassaksi.
Sipaise sämpylänpuolikkaille notkeaa juustoa, lado päälle salaattia tai rucolaa ja broilerinlihaa sekä sipulisiivuja ja pakkaa mukaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä