Maku

Etiopialainen broileripata

1 h 45 min
4.5
2

Etiopialainen broileripata

Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1300 gbroilerin koipi-reisiä (marinoimatonta)
  • 800 gpunasipulia
  • 150 gvoita
  • 2 rklmausteseosta (berberé)
  • 3/4 dltomaattipyreetä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 1 dlpunaviiniä
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlkardemummaa (rouhittuna)
  • 6 kplmunaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 45 min
PASSIIVINEN

Poista lihoista nahka, ja leikkaa nivelen kohdalta kahtia. Huuhtele lihat hyvin ja pidä kastikkeen tekemisen ajan kylmässä vedessä, johon on lisätty suolaa tai sitruunamehua.
Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuumenna 1/3 voista kattilassa ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi, 5–7 minuuttia.
Lisää berberé ja tomaattipyree. Hauduta noin 15 min. Lisää tarvittaessa vettä 1/2 dl kerrallaan samalla sekoittaen.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.
Lisää kattilaan loppu voi, inkivääri, valkosipuli ja viini. Anna hautua noin puoli tuntia. Jos pata uhkaa kuivua, lisää vettä vähän kerrallaan.
Lisää lihat ja suola kastikkeeseen. Hauduta broileripataa vielä kannella peitettynä noin 30 minuuttia. Sekoita välillä.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kardemumma.
Keitä munat koviksi. Kuori munat ja tee viiltoja valkuaiseen (ei keltuaiseen asti) niin, että kastike pääsee sisään. Lisää munat kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
•Tarjoa etiopialainen broielripata lämpimänä raejuuston ja salaatin kera.
 •Voit korvata berberén 1 1/2 rkl:lla kurkumaa. Jätä silloin pois myös tomaattipyree ja punaviini. Berberéä voit ostaa Wulitan verkkokaupasta www.mama-ethiopia.fi.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä