Kotivinkki

Esterházyn pihvit

0
0

Esterházyn pihvit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mari Lehto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 4pihviä (esim. naudan paahtopaistia)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 gvoita
  • 250 gkeittokasviksia
  • 2esim. ruohosipulia ja lehtipersiljaa
  • 2 rklpaprikajauhetta
  • hiukanvehnäjauhoja
  • tilkkalihalientä tai vettä
  • 1 tlkapriksia
  • sitruunamehua
  • 1½ dlsmetanaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Tee muutamia viiltoja pihvien reunoihin, nuiji pihvit ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Paista pihvit nopeasti molemmin puolin kuumassa rasvassa ja ota pannulta.

2. Kuori kasvikset ja leikkaa ne tikuiksi. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista kasvikset ja sipulit pannulle jääneessä liemessä.

3. Nosta pannu liedeltä. Lisää paprikajauhe, jauhot ja lihaliemi. Kiehauta.

4. Pane pihvit takaisin pannulle ja kypsennä niitä 200-asteisen uunin keskitasolla (tai liedellä) kannen alla 30–40 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

5. Lisää lopuksi kaprikset ja tilkka sitruunamehua. Sekoita joukkoon smetana ja kiehauta. Tarjoa kastike pastan tai perunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä