Maku

Espressovanukas (Flan di caffè)

1 h 30 min
0
3

Espressovanukas (Flan di caffè)

GL
3
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 1/2 dlespressoa
  • 2 1/2 dlkahvikermaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 2 kplmunaa
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 1/4 dlsokeria

Karamelliseos

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä

Koristeluun

  • 1/2 dlmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa espresso ja kerma pinnoitettuun kattilaan.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet eli tumma, pehmeä sisus lusikalla. Lisää ne ja tangonpuolikkaat kattilaan. Kiehauta seos, siirrä sivuun ja jätä jäähtymään.
Tee karamelliseos. Mittaa sokeri valurautapannuun. Kuumenna, kunnes sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Kaada joukkoon vesi, anna kiehua voimakkaasti ja sekoita seos siirappimaiseksi. Jaa karamelliseos annosvuokien (vetoisuus 1 1/2 dl) pohjille.
Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri kevyesti.
Ota vaniljatangot pois kahviseoksesta ja kaada se ohuena nauhana munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Jaa vanukasseos vuokiin.
Nosta vuoat isompaan vuokaan ja kaada pikkuvuokien ympärille kuumaa vettä siten, että se ulottuu vuokien puoliväliin. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin tunti.
Nosta espressovanukkaat vesihauteesta ja anna niiden jäähtyä vuoissaan. Irrota espressovanukkaat pyöräyttämällä veitsi espressovanukkaan ympäri ja kumoa annoslautaselle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
•Voit koristella halutessasi myös kahvinpavulla ja somistaa jälkiruoka-annos ananaskirsikalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä