Espressosuupalat

30 min
3
1

Espressosuupalat

Syötävän suloiset petit fours –leivokset eli espressosuupalat ovat yllättävän helppotekoisia. Edes uunia ei tarvita. Suosittelemme!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 100 gkeksejä (Wilhelmiina)
  • 50 gvoita

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 50 gtummaa suklaata
  • 150 gtuorejuustoa
  • 2 tlpikakahvijauhetta (tai espresso-)
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplliivatelehteä

Koristeluun

  • 1 dlkarpaloita
  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella painelemalla. Lisää murusiin sulatettu voi ja sekoita.

Painele muruseos minikokoisten, paperisten muffinivuokien pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa.

Vatkaa kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

Sulata suklaa mikrossa. Lisää suklaa, espressojauhe ja vaniljasokeri tuorejuuston sekaan.

Kääntele kermavaahto juustoseokseen.

Pehmitä liivate kylmässä vedessä. Purista liivatteesta ylimääräinen neste ja sulata liivate mikrossa.

Sekoita sula liivate pariin lusikalliseen täytettä ja lisää hyvin sekoittaen juustoseokseen.

Pursota täyte pohjien päälle. Anna hyytyä viileässä.

Koristele espressosuupalat karpaloilla ja tomusokerilla juuri ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä