Espanjalaiset lihapullat kastikkeessa

55 min
0
1

Espanjalaiset lihapullat kastikkeessa

LA
MA
MU
1
0
Teksti Marjaana Lahti-Koski
Kuvat Studio Titi/Kustannus Oy Avain
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 dlvettä
  • 30 gmoniviljapaahtoleipäviipaletta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Kastike

  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 rklchilijauhetta
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1/4 tlkanelia
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dlvettä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa sipulit silpuksi ja raasta porkkana. Lisää ne veteen yhdessä paahtoleivän kanssa. Mausta seos ja sekoita joukkoon jauheliha. Anna taikinan levätä hetken ja pyörittele
siitä lihapullia. Nostele pyörykät uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se espanjalaisten lihapullien päälle uunivuokaan. Jatka paistamista 150 asteessa noin 20 minuuttia.

•Tarjoileespanjalaiset lihapullat esimerkiksi pastan kanssa tai mutustele sellaisinaan tuoreen ruisleivän kanssa tapas-tyyliin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä