Maku

Erilaiset joulutortut

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Vaihtelu virkistää myös joulutorttuasioissa. Näissä tortuissa on käytetty sokeroitua tuorejuustoa sekä mansikoita ja vadelmia. Tekeminen on maailman yksinkertaisinta, kokeile ja ihastu.
4.3
0
Julkaistu: 19.12.2016


Ainekset (12 kpl)

  • voitaikinaa (1,5 pkt)
  • 200 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 3 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmansikoita (jäisiä)
  • 1 dlvadelmia (jäisiä)
Tulosta

Sekoitetaan tuorejuustoon sokeri ja vaniljasokeri. Annetaan voitaikinalevyjen hiukan sulaa ja puolitetaan ne. Käännetään neliskulmainen levy puoliksi ja leikataan pitkät viillot molempiin reunoihin taitoksen puolelta, niin, että yläosaan jää leikkaamaton kohta (kts. kuva blogista). Käännetään leikatut reunat toistensa päälle. Laitetaan keskelle reilu teelusikallinen tuorejuustoa ja päälle mansikka tai vadelmia. Paistetaan 200 asteessa kauniin vaalean ruskeiksi, ripotellaan päälle tomusokeria.

Kommentoi »