Kotivinkki

Ensin oli banoffee, nyt leivotaan karoffee – karoffeekakku on viekoittelevasti hapan, makea ja suolainen

1 h 30 min
4.5
2

Ensin oli banoffee, nyt leivotaan karoffee – karoffeekakku on viekoittelevasti hapan, makea ja suolainen

Supermakea banaani-toffeekakku banoffee saa kahvipöytään kilpailijan karpaloilla höystetystä karoffeekakusta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gkanelikeksejä, esim. Bastogne
  • 100 gvoita sulatettuna

Karoffee-kakun täyte

  • 1 prkkaramellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche, 400 g
  • 1 prkesim. Dovgan)
  • 1–2 dlkarpaloita
  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Karoffee-kakun päälle

  • ½ dlsuolapähkinöitä
  • 2 rklkeksimuruja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Jauha keksit monitoimikoneella. Voit myös laittaa ne muovipussiin ja murskata kaulimella pussin päältä.

2. Säästä muutama ruokalusikallinen keksimuruja kakun koristeeksi ja kumoa loppu keksirouhe kulhoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita.

3. Pingota 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Nosta jääkaappiin tunniksi.

4. Kumoa maitotiiviste keksipohjan päälle. Ripottele päälle karpalot ja suolapähkinät.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokerit. Levitä napakka vaahto kakun päälle. Rouhi loput suolapähkinät. Koristele karoffeekakku suolapähkinä- ja keksimuruilla.

Kun karoffeekakku on leivottu, kurkkaa myös nämä

Jos tykkäät porkkanakakusta, kokeile tätä kesäkurpitsa-banaanikakkua!

Mehevä gluteeniton mansikkajuustokakku

Omenakompottikakku on hurmaava syysherkku

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä