Ensin oli banoffee, nyt leivotaan karoffee – karoffeekakku on viekoittelevasti hapan, makea ja suolainen
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Karoffee haastaa supermakean banaani-toffeekakun eli banoffeen. Karpaloilla ja suolapähkinöillä aateloitu herkku yhdistää ihanasti happamat, makeat ja suolaiset maut samaan pakettiin.
1 prk (400 g)karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche, esim. Dovgan)
1–2 dlkarpaloita
1 dlsuolapähkinöitä
2 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
Karoffee-kakun päälle
½ dlsuolapähkinöitä
2 rklkeksimuruja
Karoffee valmistuu näin:
Jauha keksit monitoimikoneella. Voit myös laittaa ne muovipussiin ja murskata kaulimella pussin päältä.
Säästä muutama ruokalusikallinen keksimuruja kakun koristeeksi ja kumoa loppu keksirouhe kulhoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita.
Pingota 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Nosta jääkaappiin tunniksi.
Kumoa maitotiiviste keksipohjan päälle. Ripottele päälle karpalot ja suolapähkinät.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokerit. Levitä napakka vaahto kakun päälle. Rouhi loput suolapähkinät. Koristele karoffeekakku suolapähkinä- ja keksimuruilla.