Maku

Ennin punajuuripasta

20 min
4.5
2

Ennin punajuuripasta

KA
MU
2
4.5
Lumilautailija Enni Rukajärven suosikkipastassa maistuvat punajuuri, feta ja kookoskerma. Paahdetut cashewpähkinät viimeistelevät kastikkeen. 
Teksti Annika Elomaa, Enni Rukajärvi
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 350 gpastaa (spagettia tai tagliatellea)
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 200 gherkkusieniä
  • 4 kplpunajuurta (500 g)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 2 1/2 dlkookoskermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 125 gcashewpähkinöitä (2 dl)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista punajuuripasta näin:

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä.

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää herkkusienet ja paista, kunnes sienet ruskistuvat hiukan.

Lisää punajuuriraaste ja jatka paistamista sekoitellen 5 minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon murusteltu feta ja kookoskerma. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka pastan keitinlientä tai vettä.

Mausta punajuurikkastike suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi cashewpähkinät. Voit paahtaa ne halutessasi pannulla ennen lisäämistä.

Yhdistä pasta ja kastike. Nauti punajuuripasta heti.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä