Maku

Endiiviveneet linssitahnalla ja kvinoalla

40 min
5
0

Endiiviveneet linssitahnalla ja kvinoalla

Linssitahnalla ja kvinoalla täytetyt värikkäät suupalat sopivat illanistujaisten herkkupöytään tai sormin syötäväksi päivälliseksi.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

linssitahna

  • 2 dlpunaisia linssejä
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 kplvalkosipulia
  • 1 tltuore chili (1-2 cm pala)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlhunajaa

kvinoa

  • 2 dlkvinoaa
  • 1/2 kplsitruunaa

lisäksi

  • 300 gendiiviä (1 pss)
  • 1 tltuoretta chiliä
  • 1/2 kplsitruunaa (kuori ja mehu)
  • 30 glehtikaalia (tai pieni nippu persiljaa tai korianteria)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Aloita linssitahnasta. Huuhtele kuivat linssit huolellisesti lävikössä ja kiehauta paketin ohjeen mukainen määrä vettä. Keitä linssit paketin ohjeen mukaan (noin 10 minuuttia) ja valuta hyvin huolellisesti lävikössä (muuten tahnasta tulee keittoa). Lisää linssit, maapähkinävoi, raastettu valkosipuli, hienonnettu chili, suola ja hunaja monitoimikoneeseen ja blendaa tasaiseksi tahnaksi.

Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.     

Erottele endiivinlehdet ja huuhtele ne. Kokoa suupalat endiivinlehdille niin, että laita ruokalusikallinen kvinoaa pohjalle, sitten runsas ruokalusikallinen linssitahnaa ja päällimmäiseksi vielä raastettua sitruunankuorta, tuoretta silputtua chiliä ja jotain kaapista löytyvää vihreää, kuten lehtikaalta, persiljaa tai korianteria. Purista suupalojen päälle vielä puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele vähän hyvää (ruusu)suolaa halutessasi.

Vinkki!

Linssitahna on erinomaista myös seuraavana päivänä, sillä se paksunee sopivasti jääkaapissa. Sen voikin halutessaan tehdä etukäteen. Linssitahnaan voi maapähkinävoin sijaan käyttää mitä tahansa siemen- tai pähkinävoita tai vaikkapa oliiviöljyä.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä