Maku

Empanadas-piirakat

1 h
3
0

Empanadas-piirakat

Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

Taikina

  • 250 gvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 2 kplkeitettyä perunaa
  • 3 kplkesäsipulia (silputtuna ja kuullotettuna)
  • 50 gmaissia
  • 1 gtuoretta chiliä (vihreä, silputtuna)
  • 80 gvuohenmaitojuustoa (murennettuna)
  • 1 rklmeiramia
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Siivilöi jauhot kulhoon, sekoita joukkoon suola ja voisula. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee pehmeää, mutta säilyy kiinteänä. Alusta taikinaa ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.
Leikkaa perunat 1/2 cm kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa.
Jauhota leivinalusta ja kauli taikina n. 2 1/2 mm paksuiseksi levyksi. Paina jauhotetun teekupin reunalla taikinasta pyörylöitä. Alusta ja kauli rippeet uudelleen, kunnes kaikki taikina on käytetty.

Nosta jokaiselle pyörylälle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta reunoja vesitilkalla, taita pyörykät kahtia täytteen yli ja nypi reunat kiinni tai painele haarukalla.

Voitele empanadas-piirakat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta muuttuu kullanruskeaksi.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä