0(0)
Elämäsi helpoimmat kesäviinerit! Mascarponesta, nektariineista ja valmistaikinasta syntyy suit sait herkkua
1 h
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 50 min
Nektariini-mascarponeviinerit ovat lomaleipurin lempileivonnaisia! Lisää nektariinit viinerin päälle tuoreena, jotta niiden maku pääsee parhaiten esiin. Lisää halutessasi mansikasta muotoiltu marjaviuhka tai korvaa nektariini 3–4 mansikalla.
27.7.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 kpl
1 pkt (500 g)lehtitaikinalevyjä
250 gmascarponejuustoa
½ dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1muna voiteluun
½–1 dlraesokeria
4nektariinia
50 gkuorittuja, suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Elämäsi helpoimmat kesäviinerit – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Sekoita mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa.
  3. Voitele taikinan reunat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Lusikoi noin 2 rkl mascarponeseosta jokaisen taikinapalan keskelle.
  4. Paista viinereitä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  5. Huuhtele ja halkaise nektariinit ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat noin 3 mm paksuiksi viipaleiksi ja aseta ne viinereiden päälle viuhkaksi.
  6. Rouhi pistaasit veitsellä ja ripottele viinereiden päälle.

Vinkki!

Voit paistaa viinerit jo tarjoilua edeltävänä päivänä, mutta viimeistele ne nektariineilla vasta juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.