Maku

Eksoottiset hedelmät mangogratiinissa

20 min
4
0

Eksoottiset hedelmät mangogratiinissa

GL
KA
0
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1/2 kpltuoretta ananasta
  • 1 kpltuoretta mangoa
  • 1 kplpapaijaa
  • 4 kplpassionhedelmää

Kuorrutuskastike

  • 3 keltuaista
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua

Lisäksi

  • 2 rklkookosmaitoa
  • 1 1/2 rklkookoshiutaleita
  • 2 dlvaniljajäätelöä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Sekoita hiukan pehmenneen vaniljajäätelön sekaan kookoskerma ja hiutaleet. Pane seos kannellisessa astiassa pakastimeen.
Valmista hedelmägratiini. Kuori ja pilko hedelmät sopiviksi suupaloiksi uunigratinointia kestäville tarjoiluastioille.
Pane pyöreäpohjainen metallikulho kookkaan vesikattilan päälle hauteeseen ja vaahdota siinä sähkövatkaimella sokeri ja keltuaiset. Kuuman veden kulhon alla ei tule kiehua vaan korkeintaan helmeillä, etteivät keltuaiset kokkaroidu.
Lisää mehu ohuena nauhana vaahdon sekaan koko ajan seosta vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes kastike on sakeaa, kiinteää vaahtoa. Jaa seosta hedelmien päälle ja gratinoi annoksia grillivastuksen alla noin 2–3 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa hedelmägratiinit lämpiminä kookosjäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä