Kotivinkki

Durumvehnäpatongit

2 h
0
0

Durumvehnäpatongit

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 2½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • noin 6 dldurumvehnäjauhoja
  • 2 rklöljyä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 50 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen murennettu hiiva, sokeri, suola ja jauhot. Alusta taikina hyvin.

2. Lisää öljy taikinaan ja vaivaa sitä 10 minuuttia.

3. Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen kohota puoli tuntia.

4. Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä kolme patonkia. Nosta ne patonkipellille ja anna kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.

5. Jauhota patonkien pinta.

6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane uunin pohjalle pelti, jossa on 2 desilitraa vettä ja sulje luukku.

7. Avaa luukku, mutta varo höyryä. Nosta patonkipelti uunin keskitasolle. Alenna lämpö 225 asteeseen ja paista patonkeja 15–20 minuuttia.
 

Vinkki!

Annoksesta tulee 3 patonkia.
Durumvehnäjauhot antavat taikinalle hyvän sitkon. Niistä leivot rapeat patongit.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä