Maku

Dukkah-mausteseos – superhelppo Marokon aarre antaa grilliruoalle luonnetta

20 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.29
0

Dukkah on marokkolainen mausteseos, joka surautetaan paahdetuista pähkinöistä ja siemenistä. Kokeile tätä helppoa ohjetta ja valmista oma dukkah-mausteseoksesi!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (1 annosta)

  • 1 1/2 dlhasselpähkinöitä
  • 3 rklauringonkukansiemeniä
  • 2 rklkorianterinsiemieniä
  • 1 rklkuminansiemeniä
  • 3 rklseesaminsiemeniä
  • 1/4–1/2 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista dukkah-mausteseos näin:

Mittaa hasselpähkinät paistinpannulle. Paahda niitä pari minuuttia, kunnes ne tuoksuvat ja niiden kuori repeilee. Kaada pähkinät keittiöliinan päälle ja kuori pähkinät liinaan hieromalla. Kaada paistinpannulle auringonkukan-, korianterin- ja kuminansiemenet. Paahda noin minuutin ajan ja lisää seesaminsiemenet. Paahda hetki, että siemenet saavat väriä. Kaada pähkinät ja siemenet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja pyöräytä rouheaksi massaksi. Sekoita huolellisesti, purkita dukkah ja anna makujen tasaantua.

Tarjoa dukkah-mausteseosta leivän seurana oliiviöljyn rinnalla. Dippaa leipäpala ensin oliiviöljyyn ja sitten dukkahiin.

MITÄ PIDIT?
4.29