Maku

Dukkah-mausteseos – superhelppo Egyptin aarre antaa grilliruoalle luonnetta

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Dukkah on egyptiläinen mausteseos, joka surautetaan paahdetuista pähkinöistä ja siemenistä. Kokeile tätä helppoa ohjetta ja valmista oma dukkah-mausteseoksesi!
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
4.4
0
Julkaistu: 11.9.2005


Reseptin ainekset (1 annos)

Dukkah

  • 1 ½ dlhasselpähkinöitä
  • 3 rklauringonkukansiemeniä
  • 2 rklkorianterinsiemieniä
  • 1 rklkuminansiemeniä
  • 3 rklseesaminsiemeniä
  • ¼–½ tlsuolaa
Tulosta

Valmista dukkah-mausteseos näin:

  1. Mittaa hasselpähkinät paistinpannulle. Paahda niitä pari minuuttia, kunnes ne tuoksuvat ja niiden kuori repeilee. Kaada pähkinät keittiöliinan päälle ja kuori pähkinät liinaan hieromalla.
  2. Kaada paistinpannulle auringonkukan-, korianterin- ja kuminansiemenet. Paahda noin minuutin ajan ja lisää seesaminsiemenet. Paahda hetki, että siemenet saavat väriä.
  3. Kaada pähkinät ja siemenet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja pyöräytä rouheaksi massaksi. Sekoita huolellisesti, purkita dukkah ja anna makujen tasaantua.
  4. Tarjoa dukkah-mausteseosta leivän seurana oliiviöljyn rinnalla. Dippaa leipäpala ensin oliiviöljyyn ja sitten dukkahiin.
Kommentoi »