4,4(10)
Dukkah-mausteseos – superhelppo Egyptin aarre antaa grilliruoalle luonnetta
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Sokeriton
Vegaaninen
20 min
Dukkah on egyptiläinen mausteseos, joka surautetaan paahdetuista pähkinöistä ja siemenistä. Kokeile tätä helppoa ohjetta ja valmista oma dukkah-mausteseoksesi!
Julkaistu 11.9.2005
Maku
Reseptin ainekset
1 annos
Dukkah
1 ½ dlhasselpähkinöitä
3 rklauringonkukansiemeniä
2 rklkorianterinsiemieniä
1 rklkuminansiemeniä
3 rklseesaminsiemeniä
¼–½ tlsuolaa

Valmista dukkah-mausteseos näin:

  1. Mittaa hasselpähkinät paistinpannulle. Paahda niitä pari minuuttia, kunnes ne tuoksuvat ja niiden kuori repeilee. Kaada pähkinät keittiöliinan päälle ja kuori pähkinät liinaan hieromalla.
  2. Kaada paistinpannulle auringonkukan-, korianterin- ja kuminansiemenet. Paahda noin minuutin ajan ja lisää seesaminsiemenet. Paahda hetki, että siemenet saavat väriä.
  3. Kaada pähkinät ja siemenet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja pyöräytä rouheaksi massaksi. Sekoita huolellisesti, purkita dukkah ja anna makujen tasaantua.
  4. Tarjoa dukkah-mausteseosta leivän seurana oliiviöljyn rinnalla. Dippaa leipäpala ensin oliiviöljyyn ja sitten dukkahiin.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.