Maku

Dukkah

15 min
GL
MA
MU
5
0

Egyptiläinen dukkah-maustesekoitus tarjotaan yleensä alkupalana leivän ja oliiviöljyn kera. Kokeile ihanaa dukkahia myös salaatteihin tai lihan ja kalan päälle!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 dlcashewpähkinöitä
  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 2 rklkorianterinsiemeniä
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 1/2 tlmerisuolaa (hiutaleita)
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlminttua (kuivattua)
  • 1 tltimjamia (kuivattua)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlchilirouhetta
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Paahda pähkinöitä ja siemeniä kuivalla paistinpannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat hieman väriä.

Anna pähkinä-siemenseoksen jäähtyä hetki. Siirrä se monitoimikoneeseen tai mortteliin. Rouhi karkeaksi. Lisää muut mausteet.

Siirrä dukkah tiiviiseen kannelliseen purkkiin ja säilytä huoneenlämmössä. 

MITÄ PIDIT?
5