Kotivinkki

Donitsit suklaakuorrutteella

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Donitsit voi tehdä myös itse. Donitsitaikina on kuin pullataikina, mutta leivonnaiset kypsennetään uunin sijaan uppopaistamalla.
2.8
5
Julkaistu 3.12.2014


Reseptin ainekset (25–28 kpl)

  • 5 dlmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1kananmuna
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 12–13 dlvehnäjauhoa
  • 150 gpehmeää tai sulatettua voita tai margariinia

Lisäksi

  • noin 1 lrypsiöljyä uppopaistamiseen
  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gtummaa suklaata
  • strösseleitä koristeluun
Tulosta

1. Valmista pullataikina. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja noin kolmasosa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

2. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä myös pehmeä tai sulatettu rasva. Vaivaa taikina tasaisen kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä. 3. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat. Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. 4. Ota levystä juomalasilla ympyröitä ja tee jokaisen keskelle reikä esimerkiksi kookkaalla tyllalla tai korkilla. Jätä taikinapalat leivinliinan alle nousemaan 20 minuutiksi. 5. Kuumenna öljy 170 asteeseen. Jos et omista mittaria, testaa kuumuus taikinapalalla. Öljy on sopivan kuumaa, jos taikinapala nousee lähes heti pintaan ja alkaa poreilla. Voit paistaa myös testidonitsin ja varmistua, että se ei ruskistu liikaa ja ehtii kypsyä sisältä. Paista 2–3 donitsia kerrallaan öljyssä. Paista donitsit pari minuuttia molemmin puoli kauniin ruskeiksi.

6. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
7. Paloittele suklaa ja sulata sykäyksittäin miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa pienessä laakeassa kulhossa. 8. Kasta jäähtyneet donitsit toiselta puolelta suklaasulaan ja nosta leivinpaperille. Koristele strösseleillä ennen kuin kuorrutus kovettuu.

Suosittelemme myös näitä

5 kommenttia