Maku

Dippimuna

10 min
MA
4.5
1

Nyt dippaillaan! Keitetty muna, jonka keltuainen on jätetty juoksevaksi, on brunssipöydän paras dippi. Brittiläisen perinteen mukaan munaan dippaillaan paahdettuja leipätikkuja (Soldiers). Myös pekoniin käärityt, grillatut tai paistetut parsat, kasvistikut tai tikuiksi leikatut juustosandwichit sopivat ihanasti dipattaviksi.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Valmista dippimunat näin:

Keitä munia kiehuvassa vedessä 3–4 minuuttia. Viilennä munat kylmällä vedellä.

Paahda leivät ja leikkaa ne tikuiksi. Nosta munat munakuppeihin ja leikkaa niistä hatut pois terävällä veitsellä niin, että keltuainen hiukan rikkoutuu.

Tarjoa dippimunien kanssa leipätikkuja, suolaa ja mustapippuria. Kun keltuainen on dipattu leipätikuilla, lopun valkuaisen voi syödä kuoresta lusikalla.

MITÄ PIDIT?
4.5