Kotivinkki

Dipatut omenarenkaat

30 min
3
3

Se on donitsi! Eikun munkki! Ei vaan on omenarengas, joka on dipattu donitsitaikinaan. Kirpeä omena paistuu pehmeän makeaksi pikaherkuksi kuumassa öljyssä pyöräyttämällä.
Tulosta
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (12-14 kpl)

  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ¼ tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • 2 rklsokeria
  • ¼ tlkanelia
  • 1kananmuna
  • 2 ½ dltäysmaitoa
  • 3–4isoa, kirpeää omenaa
  • auringonkukkaöljyä paistamiseen

Kanelisokeri

  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkanelia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Vatkaa muna maitoon ja sekoita jauhoihin. Tee kanelisokeriseos kolmanteen kulhoon.  

2. Leikkaa omenat renkaiksi. Poista keskiosa. Kuivata pintaa hiukan talouspaperissa. Kuumenna öljy kattilassa. Dippaa omenarenkaat yksi kerrallaan ensin taikinaan ja laske sitten öljyyn. Paista 2–3 minuuttia. Kun rengas on kullanvärinen, nosta se pois reikäkauhalla tai haarukalla. Anna kuivahtaa talouspaperilla muutama sekunti. Kierittele omenarenkaat kanelisokerissa ja nauti.

MITÄ PIDIT?
3