Kotivinkki

Currylohi – herkuttele arjessa aasialaiseen henkeen maustetulla uunilohella

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Currylohi kypsyy uunissa ihanan meheväksi ja maukkaaksi. Tarjoa thaihenkisellä tahnalla kuorrutettu kala yhdessä limemarinoidun porkkana-kurkkusalaatin ja höyryävän riisin kanssa.
0
0
Julkaistu: 10.3.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 1 (n. 700 g)ruodoton lohifilee
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlkookosmaitoa
  • 2 tlvihreää currytahnaa
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rkllimen mehua
  • 1 rklsitruunaruohotahnaa (esim. Spice Up)

Kurkku-porkkanasalaatti

  • 2porkkanaa
  • 1kurkku
  • 2 tlkalakastiketta
  • 2 rkllimen mehua
  • 1 tlsokeria

Lisäksi

  • basmati- tai jasminriisiä
  • suolaa
Tulosta

Currylohi valmistetaan näin:

  1. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele suola lohen pinnalle. Sekoita pienessä kulhossa kookoskerma, currytahna, kalakastike, limen mehu ja sitruunaruohotahna. Levitä maustetahna tasaisesti lohifileelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
  2. Keitä riisi ripauksella suolaa maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Leikkaa myös kurkku suikaleiksi. Mittaa kalakastike, limen mehu ja sokeri kasvissuikaleiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa salaatti joko kuuman, kypsän kalan päällä tai erikseen kulhosta.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »