Crostinit vuohenjuustomousella

1 h 15 min
5
0

Crostinit vuohenjuustomousella

Pikkujouluihin herkulliset suupalat!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 1 kplpatonki
  • 2 rkloliiviiöljyä
  • 1 dluunissa kuivattuja miniluumutomaatteja (voit käyttää myös aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja)
  • 1 kpltuoretta basilikaa
  • 100 gsavustettua ilmakuivattua kinkkua

Vuohenjuustomousse

  • 150 gchevreä
  • ½ tlsormisuolaa (savu)
  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin uunissa kuivatut miniluumutomaatit linkistä löytyvän reseptin mukaan tai käytä valmiita aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja.

Valmista seuraavaksi vuohenjuustomousse. Poista chevrestä valkoinen kuori ja murustele vuohenjuusto pieniksi muruiksi. Mittaa kuohukerma ja sormisuola kulhoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää chevre vähitellen kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten. Peitä kulho kelmulla ja nosta chevremousse jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.

Asettele savustettut ilmakuivatut kinkkuviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille ja nosta uuniin 250C grillivastusten alle. Paista uunissa kunnes ilmakuivattukinkku on muuttunut rapeaksi. Nosta ilmakuivattut kinkkuviipaleet talouspaperin päälle valumaan. Anna jäähtyä. Riko rapeat ilmakuivatut kinkku viipaleet muruiksi.

Leikka patonki vinottain muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille ja ripottele oliiviöljy päälle. Paahda patonkiviipaleita uunissa 225 asteessa noin 5-10 minuuttia tai kunnes patonki viipaleet ovat rapeita ja saaneet hiukan väriä.

Lusikoi crostinien päälle vuohenjuustomoussea. Lisää tuoretta basilikaa ja muutama uunissa kuivattu miniluumutomaatti. Viimeistele crostini ripottelemalla päälle ilmakuivatun kinkun muruja. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä