Maku

Crêpes Suzette

1 h
3.7
0

Crêpes Suzette

Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlvettä
  • 3 kplmunaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 50 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 75 gvoita
  • 1 dltomusokeria
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 2 rklappelsiinitäysmehua

Liekittämiseen

  • 1/2 dllikööriä (Cointreau)
  • 1 dlkonjakkia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi. Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja rasva taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan.

Kuumenna kreppipannu tai pieni paistinpannu. Sulata voita pannulla ja paista ohuita räiskäleitä. Pinoa räiskäleet, mutta erota ne toisistaan voi- tai leivinpaperipaloilla.

Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle krepille ja taita ne neljään osaan. Voit tehdä räiskäleet etukäteen tähän vaiheeseen ja säilyttää ne jääkaapissa.

Lusikoi loppu appelsiinivoi pannuun tai uuninkestävään vuokaan (älä käytä teflonpannua) ja sulata miedolla lämmöllä. Kääntele taitettuja räiskäleitä appelsiinivoissa, jotta ne lämpenevät kunnolla.

Kaada päälle likööri ja konjakki ja kuumenna hetken aikaa. Ravistele vuokaa, jotta likööri imeytyy tasaisesti. Sytytä tulitikulla (älä liesituulettimen alla). Ole varovainen!

Valele räiskäleitä palavalla kastikkeella, jotta liekit pysyvät elossa ja mahdollisimman suuri osa alkoholista palaa pois. Kun liekkejä ei enää synny on ruoka valmista. Tarjoa crepes suzettesit heti pehmitetyn jäätelön kanssa.

Vinkki!

Tarinan mukaan keittiön apupoika sytytti Walesin prinssille menevän annoksen vahingossa tuleen.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä