Maku

Crème caramel – paahtunut sokeri ja silkkinen kerma ovat vastustamaton yhdistelmä

1 h 45 min
GL
0
0

Crème caramel on elegantti klassikkojälkiruoka, joka tekee vaikutuksen mutta on helppo valmistaa. Kiehauta ensin sokerisiirappi, sitten kerma ja kerrosta molemmat annosvuokiin. Tätä versiota ei kumota perinteiseen tapaan, vaan herkun saa lusikoida suoraan kiposta.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Creme caramel

  • 1 dlsokeria
  • 3 rklkiehuvaa vettä
  • 3 dlmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1vaniljatanko
  • 3munaa
  • 3/4 dlsokeria

Koristelu

  • 12karpaloa
  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Creme caramel valmistetaan näin:

  1. Sulata sokeri kattilassa ja paahda sekoitellen, kunnes se on hiukan ruskistunut. Älä polta.
  2. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä, kunnes seos on siirappimaista.
  3. Kaada seos uuninkestävien annosmaljojen pohjalle ja kääntele maljoja, jotta siirappia tarttuu myös reunoille. Nosta vuoat isoon uunivuokaan.
  4. Mittaa kattilaan maito ja kerma. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan ja raaputa sisältä siemenet maitoseokseen. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi.
  5. Vatkaa munia ja sokeria kevyesti, kunnes munien rakenne on rikkoutunut ja seos tasaista.
  6. Kaada höyryävän kuuma maitoseos muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin.
  7. Kaada uunipannulle vesihauteeksi kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että se peittää kolme neljäsosaa pikkuvuokien korkeudesta.
  8. Nosta uunipannu 150-asteiseen uuniin noin tunniksi. Ota annosvuoat pois vesihauteesta, anna jäähtyä ja peitä kelmuilla.
  9. Nosta creme caramelit yöksi jääkaappiin tekeytymään.
  10. Juuri ennen tarjoilua kierittele karpalot tomusokerissa ja koristele annokset niillä.

MITÄ PIDIT?
0