Maku

Crème brûlée -tartaletit

2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Crème brûlée -tartaletit ovat klassikkojälkiruokaohjeesta inspiroituja leivonnaisia. Voit leipoa niistä joko minikokoisia suupaloja tai isompia.
KA
0
0
Julkaistu: 12.5.2014


Reseptin ainekset (30 kpl)

Tartalettipohjat

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 150 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)

Kermakiisseli

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 rklmaissitärkkelystä

Päälle

  • 1 dlruokosokeria
Tulosta

Crème brûlée -tartaletit valmistuvat näin:

  1. Valmista ensin pohjataikina. Nypi vehnäjauhot, sokeri ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muna ja appelsiininkuori. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.
  3. Keitä sillä välin kermakiisseli. Sekoita kattilassa kerma, sokerit, keltuaiset ja maissitärkkelys.
  4. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee, noin 10 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä ja siirrä muutamaksi tunniksi peitettynä jääkaappiin. Voit valmistaa kiisselin jo edellisenä päivänä.
  6. Painele taikina voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille.
  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pohjat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten varovasti vuoistaan. Jäähdytä pohjat ritilällä.
  8. Lusikoi tartalettipohjille kermakiisseliä. Ripottele kiisselin päälle ruokokidesokeria.
  9. Sulata sokeri nopeasti ja varovasti kaasupolttimella eli ”tohottimella”.
Kommentoi »