Crème brûlée -tartaletit
2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
2 h Crème brûlée -tartaletit ovat klassikkojälkiruokaohjeesta inspiroituja leivonnaisia. Voit leipoa niistä joko minikokoisia suupaloja tai isompia.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.5.2014

Crème brûlée -tartaletit
Reseptin ainekset (30 kpl)
Tartalettipohjat
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 dltomusokeria
- 150 gvoita
- 1 kplmunaa
- 1 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)
Kermakiisseli
- 4 dlkuohukermaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 4 kplkeltuaista
- 1 rklmaissitärkkelystä
Päälle
- 1 dlruokosokeria
Crème brûlée -tartaletit valmistuvat näin:
- Valmista ensin pohjataikina. Nypi vehnäjauhot, sokeri ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi.
- Lisää muna ja appelsiininkuori. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.
- Keitä sillä välin kermakiisseli. Sekoita kattilassa kerma, sokerit, keltuaiset ja maissitärkkelys.
- Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee, noin 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja siirrä muutamaksi tunniksi peitettynä jääkaappiin. Voit valmistaa kiisselin jo edellisenä päivänä.
- Painele taikina voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pohjat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten varovasti vuoistaan. Jäähdytä pohjat ritilällä.
- Lusikoi tartalettipohjille kermakiisseliä. Ripottele kiisselin päälle ruokokidesokeria.
- Sulata sokeri nopeasti ja varovasti kaasupolttimella eli ”tohottimella”.

Crème brûlée – klassikkojälkiruoan luottoresepti
Maku

Paahtovanukas
Maku

Sitruunaruohobrûlée
Maku

Vegaaninen crème brûlée – rakastettu klassikkojälkiruoka ilman maitoa ja kananmunia
Maku

Laventeli-suklainen crème brûlée
Maku

Passionhedelmä crème brûlée
Maku

Earl Grey -tartaletit ihastuttavat pehmeän kermaisella täytteellään
Maku

Tartaletit joissa maistuu mustikka ja laventeli
Kotivinkki

Tyrni-valkosuklaatartaletti
Maku

Tyrni-vadelmatartaletit
Maku