Maku

Crème brûlée -tartaletit

2 h 45 min
0
0

Crème brûlée -tartaletit

Crème brûlée -tartaletit ovat klassikkojälkiruokaohjeesta inspiroituja leivonnaisia. Voit leipoa niistä joko minikokoisia suupaloja tai isompia.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Tartalettipohjat

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 150 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)

Kermakiisseli

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 rklmaissitärkkelystä

Päälle

  • 1 dlruokosokeria

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ensin pohjataikina. Nypi vehnäjauhot, sokeri ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi.

Lisää muna ja appelsiininkuori. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Keitä sillä välin kermakiisseli. Sekoita kattilassa kerma, sokerit, keltuaiset ja maissitärkkelys.

Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee, noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä ja siirrä muutamaksi tunniksi peitettynä jääkaappiin. Voit valmistaa kiisselin jo edellisenä päivänä.

Painele taikina voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pohjat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten varovasti vuoistaan. Jäähdytä pohjat ritilällä.

Lusikoi tartalettipohjille kermakiisseliä. Ripottele kiisselin päälle ruokokidesokeria.

Sulata sokeri nopeasti ja varovasti kaasupolttimella eli ”tohottimella”.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä