Crème brûlée

40 min
3.6
7

Crème brûlée

GL
7
3.6
Teksti Angeelika Kang
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 1/4 dlsokeria

Kuorrutus

  • 4 rkltomusokeria

Tarjoiluun

  • 2 dlmarjoja
  • 2 rklsitruslikööriä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Mittaa kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermaan ja lisää myös tanko. Kuumenna kiehumapisteeseen ja nosta liedeltä.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada kerma munavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos hiukan sakenee. Älä kiehauta, muuten brûléesta tulee omeletti.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä ja pane créme brûléevuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Siivilöi kiisseleiden pintaan tomusokerikerros. Sulata ja ruskista sokeri mieluiten kaasupolttimella. Jos käytössäsi ei ole kaasupoltinta, kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Nosta kiisselit uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia, jätä uuninluukku auki. Kun sokeri on sulanut, nosta créme brûléet uunista ja tarjoile heti. Ole valppaana, ettei sokeri pala.

Tarjoa créme brûlée liköörillä maustettujen marjojen kanssa.

Vinkki!

Jos ihastut crème brûléehen, harkitse pienen kaasupolttimen ostamista. Kaasupolttimia saa rautakaupoista ja kokkitarvikeliikkeistä. Niiden hinnat ovat 20 euron kieppeillä.
MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä