Maku

Paahtovanukas

40 min
3.63
8

Paahtovanukas on klassinen ranskalainen jälkiruoka, joka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.
Tulosta
Teksti Angeelika Kang
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 1/4 dlsokeria

Kuorrutus

  • 4 rkltomusokeria

Tarjoiluun

  • 2 dlmarjoja
  • 2 rklsitruslikööriä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Paahtovanukas valmistuu näin:

Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Mittaa kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermaan ja lisää myös tanko. Kuumenna kiehumapisteeseen ja nosta liedeltä.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada kerma munavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos hiukan sakenee. Älä kiehauta, muuten paahtovanukkaasta tulee omeletti.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä ja pane paahtovanukasvuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Siivilöi kiisseleiden pintaan tomusokerikerros. Sulata ja ruskista sokeri mieluiten kaasupolttimella. Jos käytössäsi ei ole kaasupoltinta, kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Nosta kiisselit uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia, jätä uuninluukku auki. Kun sokeri on sulanut, nosta paahtovanukkaat uunista ja tarjoile heti. Ole valppaana, ettei sokeri pala.

Tarjoa paahtovanukas liköörillä maustettujen marjojen kanssa.

Jos ihastut paahtovanukkaaseen, harkitse pienen kaasupolttimen ostamista. Kaasupolttimia saa rautakaupoista ja kokkitarvikeliikkeistä.
MITÄ PIDIT?
3.63