Maku

Cosmopolitan-kakku

25 h 30 min
3.9
0

Cosmopolitan-kakku

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Limettitahna

  • 1 kpllimettiä (mehu + raastettu kuori)
  • 1 kplmunaa
  • 1 2/3 dltomusokeria
  • 35 gvoita

Kostutus

  • 1 rklsitruslikööriä (esim. Triple sec)
  • 1 rklvettä

Karpalovaahto

  • 8 kplliivatelehteä
  • 5 dlkarpaloita
  • 2 dlsokeria
  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 dlkarpaloita

Tee näin

25 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista limettitahna edellisenä päivänä. Sekoita kuoriraaste, mehu, muna ja sokeri kattilassa. Kuumenna liedellä ja anna kiehua sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi. Anna tekeytyä kylmässä yön yli.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 26 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nostellen vaahdon joukkoon.

Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilän päälle.

Pese ja kuivaa vuoka. Pingota leivinpaperi vuoan pohjalle. Pane kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta likööri-vesiseoksella. Levitä päälle limettitahna.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Kuumenna tilkka vettä ja liuota kuivaksi puristellut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä haaleaksi.

Murskaa karpalot ja sekoita joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Vaahdota kerma. Kaada liivatteet ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Peitä hyvin ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

Valmista suklaalastut. Sulata suklaa mikrossa tai liedellä vesihauteessa. Nosta suklaasta lusikallisia kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Jätä väliin runsaasti tilaa. Levitä suklaa esimerkiksi pullasudilla. Nosta kylmään jähmettymään.

Nosta cosmopolitan-kakku tarjolle. Koristele kakun reunat valkosuklaalastuilla ja pinta karpaloilla.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä