Keksiä vai pullaa? No molempia! Cookiepuustit yhdistävät kanelipullan ja suklaakeksin parhaat puolet
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Kun pehmeä kanelipulla ja rapea suklaacookie yhdistetään, syntyy uusi suosikki: cookiepuusti. Reseptissä perinteiset korvapuustit saavat kruunukseen rapean suklaakeksipäällyksen. Nappaa ohje!
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä puoli tuntia.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä isoksi levyksi (60 cm × 40 cm). Voitele levy kanelikreemillä. Kierrä levy pitkältä sivulta rullalle ja jätä saumapuoli alaspäin.
Leikkaa rulla noin 4 sentin paloiksi. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin paperisiin pulla- tai muffinivuokiin. Anna pullien kohota hyvin. Voitele munalla.
Tee cookietaikina. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Kääntele jauhot voi-sokerivaahtoon. Lisää suklaahiput lopuksi taikinaan lastalla käännellen. Nosta taikina jääkappiin vartiksi jähmettymään.
Ota taikinasta pieni nokare, pyöritä se käsissä ensin palloksi ja litistä sitten noin sentin paksuiseksi. Paina keksi puustin päälle. Paista cookiepuusteja 220 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.