Maku

Cilbir – turkkilaiset uppomunat tarjotaan valkosipulilla maustetun jogurtin ja ruskistetun voin kera

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Cilbir eli valkosipulilla ja suolalla maustetun turkkilaisen jogurtin päällä tarjottavat turkkilaiset uppomunat ovat niin herkullisia, että melkein tekee mieli nuolla lautanen. Onneksi sen voi kaapia paistetulla jogurttileivällä.
GL
KA
0
0
Julkaistu: 25.2.2020


Reseptin ainekset (4 annosta)

Cilbir

  • 4–8tuoretta munaa
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • ⅛ tlsuolaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 25 gvoita

Pinnalle

  • 1 rklruohosipulia
Tulosta

Cilbir eli turkkilaiset uppomunat valmistetaan näin:

  1. Keitä vettä korkeareunaisessa paistokasarissa muutama minuutti. Riko munat yksitellen lautaselle. Sammuta liesi. Vie lautanen lähelle veden pintaa ja valuta muna veteen. Anna kypsyä noin 4 minuuttia. Voi kypsentää 3–4 munaa kerralla. Nosta munat pois vedestä reikäkauhalla ja siisti munan ympäriltä rihmat pois.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 tl rasvaa pannulla ja kuullota valkosipuleita noin minuutti sekoitellen. Kumoa valkosipulit ja pieni ripaus suolaa jogurtin joukkoon. Sekoita.
  3. Ruskista voi kuumentamalla sitä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se hiukan ruskistuu ja sakka painuu pohjalle. Kumoa ruskistunut voi toiseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan.
  4. Kokoa annokset jakamalla jogurtti lautasille ja nostamalla päälle 1–2 munaa. Kaada päälle ruskistettua voita ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa turkkilaiset uppomunat paistettujen jogurttileipien kanssa.
Kommentoi »