4,5(2)
Chorizolla täytetyt paprikat – retroruoka lainaa makumaailmansa Espanjasta
Gluteeniton
Laktoositon
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Chorizo antaa uutta potkua paprikoiden täytteeseen. Seurakseen se saa kirsikkatomaatteja, basilikaa ja fetaa. Kokeile herkullista reseptiä!
30.9.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
8paprikaa
1 dloliiviöljyä
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2salottisipulia (hienonnettuna)
100 gchorizo-makkaraa
250 gkirsikkatomaattia
50 gtuoretta basilikaa
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Pinnalle
1 dlfetajuustoa (yrttimarinoitua, rasvaa 18 %)
1 rkloliiviöljyä

Chorizopaprikat valmistuvat näin:

  1. Leikkaa paprikoista hattu pois ja tasoita pohja. Leikkaa veitsellä keskikohta pois ja irrota siemenet.
  2. Pane paprikat muovipussiin ja kaada päälle oliiviöljy sekä suola ja pippuri. Ravista pussia, kunnes paprikat ovat öljyn peitossa.
  3. Aseta paprikat vierekkäin uunivuokaan leikattu puoli ylöspäin.
  4. Hienonna sipulit, pilko leikkeleet pieniksi paloiksi, halkaise ja lohko tomaatit ja revi basilikanlehdet. Aseta ne kaikki kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita.
  5. Lusikoi täyte paprikoiden koloihin. Murustele päälle fetajuustoa ja pirskota pinnalle öljyä.
  6. Kypsennä täytettyjä paprikoita 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vinkki!

Etsitkö perusohjetta? Kurkkaa sivustomme suosituin täytettyjen paprikoiden resepti täältä!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.