Maku

Chorizolla täytetyt paprikat – retroruoka lainaa makumaailmansa Espanjasta

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Chorizo antaa uutta potkua paprikoiden täytteeseen. Seurakseen se saa kirsikkatomaatteja, basilikaa ja fetaa. Kokeile herkullista reseptiä!
GL
LA
MU
4.5
0
Julkaistu: 30.9.2010


Reseptin ainekset (8 kpl)

  • 8paprikaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 2salottisipulia (hienonnettuna)
  • 100 gchorizo-makkaraa
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 50 gtuoretta basilikaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dlfetajuustoa (yrttimarinoitua, rasvaa 18 %)
  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta

Chorizopaprikat valmistuvat näin:

  1. Leikkaa paprikoista hattu pois ja tasoita pohja. Leikkaa veitsellä keskikohta pois ja irrota siemenet.
  2. Pane paprikat muovipussiin ja kaada päälle oliiviöljy sekä suola ja pippuri. Ravista pussia, kunnes paprikat ovat öljyn peitossa.
  3. Aseta paprikat vierekkäin uunivuokaan leikattu puoli ylöspäin.
  4. Hienonna sipulit, pilko leikkeleet pieniksi paloiksi, halkaise ja lohko tomaatit ja revi basilikanlehdet. Aseta ne kaikki kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita.
  5. Lusikoi täyte paprikoiden koloihin. Murustele päälle fetajuustoa ja pirskota pinnalle öljyä.
  6. Kypsennä täytettyjä paprikoita 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vinkki!

Etsitkö perusohjetta? Kurkkaa sivustomme suosituin täytettyjen paprikoiden resepti täältä!

Kommentoi »