Maku

Chorizolla täytetyt paprikat

40 min
4
0

Chorizolla täytetyt paprikat

GL
LA
MU
0
4
Retroruoka täytetyt paprikat saa tässä reseptissä uutta potkua chorizosta! Ruokaa voi muunnella makunsa mukaan täytteitä varioimalla.
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 8 kplpaprikaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 100 gchorizo-makkaraa
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 50 gtuoretta basilikaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dlfetajuustoa (rasvaa 18 %) (yrttimarinoitua)
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Täytetyt paprikat valmistuvat näin:

Leikkaa paprikoista hattu pois ja tasoita pohja. Leikkaa veitsellä keskikohta pois ja irrota siemenet.

Pane paprikat muovipussiin ja kaada päälle oliiviöljy sekä suola ja pippuri. Ravista pussia, kunnes paprikat ovat öljyn peitossa.

Aseta paprikat vierekkäin uunivuokaan leikattu puoli ylöspäin.

Hienonna sipulit, pilko leikkeleet pieniksi paloiksi, halkaise ja lohko tomaatit ja revi basilikanlehdet. Aseta ne kaikki kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita.

Lusikoi täyte paprikoiden koloihin. Murustele päälle fetajuustoa ja pirskota pinnalle öljyä.

Kypsennä täytettyjä paprikoita 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä