Chorizolla ja kaurarouheella täytetyt paprikat

1 h
5
0

Chorizolla ja kaurarouheella täytetyt paprikat

Kaurarouhe on erinomainen gluteeniton vaihtoehto couscousille.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 3 kplisoja punaisia paprikoita
  • 150 gchorizoa kuutioituna
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä hienonnettuna
  • 2 dlkesäkurpitsaa kuutioituna
  • 2,5 dlmyllärin kauratouhetta (voi käyttää myös couscousia)
  • 3 dlkanalientä
  • 1 kplpussi paella maustetta (voi korvata savupaprika, sahrami ja cayenne)
  • 1 dltuoretta persilijaa hienonnettuna
  • 200 gfetaa kuutioina
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Puolita paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet. Asettele paprikat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paista paprikoita uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Poista chorizosta kuori ja kuutioi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista chorizokuutiot rapeiksi. Lisää kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pannulle kaurarouhe ja paista 3 minuutin ajan.

Lisää pannulle kanaliemi ja paella mauste (korvaa tarvittaessa savupaprikajauheella 1tl, sahramilla 0,5tl ja cayennepippurilla 0,5tl). Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 5 minuutin ajan. Jos käytät kaura rouheen sijaan couscousia niin anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä, anna tekeytyä kansi kiinni 8 minuutin ajan.

Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla persilijalla. Lisää täytteeseen kuutioitu feta, sekoita hyvin. Täytä paprikan puolikkaat täytteellä ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä