Chorizo-skonssit

35 min
4.2
1

Chorizo-skonssit

Juustoiset Chorizo-skonssit maistuvat parhaille vastapaistettuna! Tuhdit skonssit kruunaavat brunssipöydän.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 100 gchorizo-makkaraa (ohuina viipaleina)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunaista paprikaa (suippo)
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlbasilikaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 75 gkermajuustoa (raastettuna, esim. manchego)
  • 200 gkermaviiliä
  • 2 kplmunaa

Päälle

  • 50 gkermajuustoa (raastettuna, esim. manchego)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Hienonna chorizo ja kuorittu valkosipulinkynsi.

Huuhtele, halkaise ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

Paista chorizo omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki.

Kumoa joukkoon paprikakuutiot ja kuullota ne pehmeiksi (noin 5 minuuttia). Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Mausta seos oreganolla ja basilikalla. Anna jäähtyä.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää juustoraaste, kermaviili, munat ja paistettu chorizo-paprikaseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi tangoksi. Taputtele ne hieman litteämmiksi. Leikkaa tangot veitsellä vinottain pieniksi kolmioiksi. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista chorizo-skonsseja 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Jäähdytä skonssit ritilällä.

Tarjoa chorizo-skonssit mahdollisimman tuoreina ja pakasta loput.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä