Chorizo-kanapeet

45 min
5
0

Chorizo-kanapeet

Mausteisella chorizolla, oliiveilla ja yrteillä täytetyt kanapeet valmistuvat nopeasti valmiista lehtitaikinasta. Manchegojuusto antaa täytteeseen ekstramehevyyttä. Tarjoile näitä pikkusuolaisina!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 500 gvoitaikinaa (tai lehtitaikinaa)
  • 1 kplmunaa
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (hienoksi raastettua, manchego)

Täyte

  • 100 gmeetvurstia (tai chorizoa hienoksi silputtuna)
  • 1 dloliiveja (kivettömiä, silputtuna)
  • 1 dllehtipersiljaa (ja/tai salviaa, silputtuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata lehtitaikinaa noin tunti huoneenlämmössä.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman laajemmaksi (noin 25 cm x 30 cm) levyksi.

Voitele taikinalevy vatkatulla munalla. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista silputtu chorizo kuumalla pannullaa omassa rasvassaan rapeaksi. Lisää oliivit ja yrtit.

Anna chorizo-yrttiseoksen jäähtyä hetki. Levitä se lehtitaikinalle.

Rullaa taikina molemmilta puolilta samanaikaisesti.

Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä puolen sentin viipaleita. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Voitele leivonnaiset munalla.  Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia, kunnes canapeet ovat kauniin värisiä.

Tarjoa mahdollisimman tuoreina. Säilytä viileässä. Voit lämmittää canapeet kevyesti ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä