Maku

Chorizo-hampurilainen

40 min
5
0

Chorizo-hampurilainen

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 4 kplraaka chorizoa (n. 280g)
  • 1 kplpatonki
  • 100 gkovaa vuohenjuustoa queso de cabra (tai manchego juustoa)
  • 1 kplpunainen paprika
  • salaattia
  • dijon sinappia

Marinoidut punasipulit

  • 1 kpliso punasipuli
  • 1 kplsitruunan mehu
  • ripaus sokeria
  • suolaa

Paprikamajoneesi

  • 1 ½ dlmajoneesia (hellmans)
  • ½ tlsavustettua paprikajauhetta (hot)
  • 2 rklsitruuna mehua
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi renkaiksi, laita kulhoon. Kaada sitruunan mehu sipuleiden päälle ja lisää sokeri sekä suola. Sekoita hyvin ja anna maustua hampurilaisten valmistamisen ajan.

Mittaa kaikki paprikamajoneesin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa hampurilaisten valmistamisen ajan.

Halkaise paprika ja poista siemenet sekä kanta. Laita paprikat leikkauspinta alaspäin uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin grillivastusten alle ja anna paistua kunnes kuori mustuu. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna olla noin 15 min. Poista paprikoista kuori. Leikkaa paprikan puolikkaat kahteen osaan.

Purista makkaramassa ulos kuoresta, pyöritä neljäksi palloksi ja taputtele patonkiin sopiviksi soikeiksi pihveiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista chorizopihvit kypsiksi.

Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise patongin palat. Laita patongin palat leivinpaparilla peitetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Viipaloi juusto ja laita patongin palojen päälle. Paista grillivastuksen alla uunissa kunnes juusto on hiukan sulanut.

Täytä patongin palat dijon sinapilla, salaatilla, grillatulla paprikalla, chorizopihveillä, marinoiduilla punasipuleilla ja paprikamajoneesilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä