Maku

Chilimarinoidut pavut

15 h 40 min
0
0

Chilimarinoidut pavut

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 150 gruskeita papuja (kuivattuina ja liotettuina)
  • 100 gvalkoisia papuja (kuivattuina ja liotettuina)
  • 2,5 rkloliiviöljyä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 tlchilitahnaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 rkllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 rklviinietikkaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta korianteria

Tee näin

15 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 h 30 min

Liota pavut yön yli.
Keitä pavut ohjeen mukaan runsaassa vedessä hiljalleen kiehuen kypsiksi. Valuta pois keitinvesi huolella.
Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota siinä hienoksi silputut salottisipulit.
Lisää hetken kuluttua chilitahna ja murskatut valkosipulit. Nosta sivuun.
Yhdistä sekaan loput ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ja nosta peitettynä viileään noin 3 tunniksi.
Koristele korianterisilpulla ja tarjoile esimerkiksi paistetun kalan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä