Maku

Chili-valkosipulinkynnet

35 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.2
0


 

Tulosta
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (1 annosta)

  • 6 kplvalkosipulia
  • 4 kpltuoretta chiliä
  • 2 tlroseepippuria
  • 1 tlkorianterinsiemieniä

Liemi

  • 1 dlvettä
  • 1 dlviinietikkaa (omena)
  • 1 dlhunajaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklkonjakkia
  • 1/2 rklsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 min

Irrota valkosipulinkynnet toisistaan ja pane ne kuorineen kiehuvaan veteen noin viideksi minuutiksi. Kaada vesi pois ja kuori valkosipulinkynnet.

Halkaise chilit, poista siemenet ja suikaloi chili. Lado valkosipulinkynnet, suikaloitu chili, roseepippurit ja korianterinsiemenet kerroksittain pieniin puhtaisiin lasipurkkeihin.

Kiehauta kaikki liemen ainekset ja kaada kuumana purkkiin. Sulje chili-valkosipulikynsipurkkien kannet heti.

•Säilytä chili-valkosipulinkynsipurkkeja viileässä. Valkosipulit ovat valmiita nautittavaksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.

•Vaihda chilin tilalle paprikaa, jos haluat miedompia valkosipulinautintoja.

MITÄ PIDIT?
4.2