Kotivinkki

Chili-tomaattiliemessä haudutettu kalapata

0
0

Chili-tomaattiliemessä haudutettu kalapata

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • noin 1-1 ½ kgperattuja ja suomustettuja ahvenia ilman päitä
  • 500 gkalafileetä esim. kuhaa tai siikaa
  • 500 gkiinteää perunaa
  • 1iso makea sipuli
  • ¾ dlhyvää oliiviöljyä
  • 2chiliä
  • 4valkosipulinkynttä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 400 gsäilöttyjä tomaatteja
  • 1-2 dlsoseutettua tomaattia tai tomaattimehua
  • vettä
  • 2laakerinlehteä
  • nipputuoretta korianteria
  • 1½ dlvalkoviiniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pyyhi kokonaisten kalojen pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa isommat kalat puoliksi. Jätä fileet kokonaisiksi.

2. Kuori ja paloittele peruna kuu­tioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Kuumenna öljy padan pohjalla ja kuullota siinä sipuli. Halkaise chilit ja poista niiden siemenet. Jatka kuullottamista, kunnes chilit ovat saaneet hiukan väriä.

4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pataan valkosipulit ja hetken päästä paprikajauhe ja perunakuutiot. Mausta seos suolalla ja ripauksella valkopippuria. Kuullota edelleen hetken ajan seosta sekoittaen.

5. Lisää pataan säilötyt tomaatit, tomaattimehu ja vettä niin, että perunat peittyvät nesteen alle.

6. Nosta kansi päälle ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

7. Ota puolet tomaatti-peruna­seoksesta sivuun kulhoon ja lisää jäljelle jääneeseen seokseen yksi laakerinlehti ja hienonnettu korianteri.

8. Nosta kalapalat padan pinnalle ja mausta ne kevyesti suolalla. Lisää sivuun nostettu tomaatti-perunaseos kalojen pinnalle. Lisää joukkoon laakerinlehti. Kaada lopuksi päälle valkoviiniä ja sulje kansi.

9. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä. Sekoita tarvittaessa varovasti, ettei pata pala pohjaan. Lisää tarvittaessa vettä.

10. Nosta pata liedeltä ja anna sen muhia 10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua. Viimeistele pinta korianterilla. Tarjoa rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä