Maku

Chili-suklaakastike katkaravuille

15 min
0
0

Chili-suklaakastike katkaravuille

MU
GL
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tlkuivattua chiliä
  • 1 rklsherryä
  • 1 12 dlappelsiinitäysmehua
  • 20 gtummaa suklaata
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 12 kpljättikatkaravunpyrstöjä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää murskattu valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota parin minuutin ajan ja nosta sivuun.
Pane pannulle sherry ja appelsiininmehu. Kuumenna miedolla lämmöllä pinnoitetussa pannussa kuumaksi.
Nosta neste sivuun ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Paista sulatettuja, valutettuja, kuorittuja jättikatkarapuja 2–3 minuuttia per puoli pannulla, kunnes ravut ovat kullanruskeita ja reunoiltaan vaaleanpunertavia.
Lisää valkosipuli-mausteseos katkarapujen päälle ja kaada suklaakastike joukkoon.
Paista hetken ajan käännellen, kunnes ravut ovat kastikkeen peitossa. Mausta tarvittaessa ja tarjoa kuumana.
Voit myös tarjota katkaravut ja kastikkeen erikseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä